CONECTIONS

Search & Research RO

 

Asociația Ephemair are plăcerea de a anunța continuarea în acest an a programului 
Search & Research RO, inițiat cu ocazia NAG 2016, prin care invită un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.
Programul Search & Research RO continuă și anul acesta în cadrul Nopții Albe a Galeriilor NAG. La finalul acestui program, marți, 10 octombrie, începând cu ora 16:00 va avea loc o discuție publică cu invitații la Rezidența BRD Scena 9.
Pentru ediția NAG 2017, Search & Research RO este realizat în colaborare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest.

Invitatii Search & Research RO de anul acesta:
 

Miguel Amado
Portugalia
Senior Curator
Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia

Geir Haraldseth
Stavanger, Norvegia
Director
Rogaland Contemporary Art Centre (RCA)


Gabi Scardi
Milano, Italia
Curator și critic de artă

Evelyn Simons
Bruxelles, Belgia
Curator, cercetătoare, scriitoare
și coordonatoare de proiecte la CAB

Stefan Vicedom  
Frankfurt, Germania
Curator, cercetător asociat în arta contemporană
Städel Museum din Frankfurt.

 

 

Pentru informații suplimentare contact: office@noaptealgaleriilor.ro / info@arcbucharest.ro

Join our Facebook Event: https://www.facebook.com/events/867286523439633/

 

“Search & Research RO“ este realizat cu sprijinul generos al Institutului Cultural Român - ICR, Primăria Capitalei prin ARCUB și BRD Groupe Société Générale.

______

 

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG este un eveniment care radiografiază anual scena culturii contemporane și a spațiilor care o promovează. Inițiat în 2007 NAG are loc în peste zece orașe din România.
www.noapteagaleriilor.ro

 

Asociația Ephemair produce proiecte și evenimente al căror scop este acela de a promova cultura contemporană din România și de a intermedia un dialog firesc între scena artistică și publicul larg.
www.ephemair.ro

 

ARC Bucharest este un program de rezidențe destinat curatorilor care lucrează și sunt stabiliți în afara României pentru a descoperi contextul artistic efervescent din București http://arcbucharest.ro/


Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Agerpres, Blitz TV,  Scena9, Glamour, Orasulm.eu, Urban.ro, The Institute, Modernism.ro, Feeder, Dissolved Magazine, e-Zeppelin, GalaSocietatiiCivile.ro, Institutul Francez, Anim'est

 

 


 


 

Program

 

Programul de o săptămână al “Search & Research RO“ va include un tur intensiv de vizitare a instituțiilor, galeriilor și inițiativelor participante în programul NAG București, o călătorie de cercetare în Timișoara și Arad și o serie de vizite în studiourile de artiști în București.
Programul se va încheia cu participarea invitaților la o discuție cu publicul moderată de Dragoș Olea – membru al colectivului de artiști APPARATUS 22 și consultant ARC Bucharest – care va avea loc la data de 10 Octombrie, la Rezidenta BRD Scena9 din București

 

Invitati

Miguel Amado
, Portugal
Miguel Amado – curator principal la Middlesbrough Institute of Modern Art Miguel Amado este Curator principal la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia. A fost curatorul Pavilionului portughez la Bienala din Veneția 2013, la Tate St. Ives, Anglia și la Centro de Artes Visuais din Coimbra, Portugalia, printre alte instituții. A făcut parte din echipa curatorială la Rhizome, la New Museum și la Independent Curators International în New York. Tot la New York, a fost curator în rezidență la ”International Studio and Curatorial Program” și la Centrul de artă Abrons. Ca freelancer, a curatoriat expoziții și proiecte pentru variate instituții și evenimente. Acestea includ Apexart în New York, Muzeul Coleção Berardo, în Lisabona, Frieze Projects la Frieze, Londra, Art Projects la London Art Fair și ”No Soul for Sale: A Festival of Independents”, la X Initiative în New York și la Tate Modern în Londra.  Este critic la Arforum și scrierile sale apar de asemenea în magazine precum The Exhibitionist. Este consilier la FRAC Pays din Loire, Nantes. A fost conferențiar, organizator de simpozioane și membru jurat pentru organizații ca Istituto Europeo di Design din Veneția, ARCO, Madrid și Fundación Botin, Santander. Premiile sale includ Contemporary Art Society Collections Fund, Frieze, 2016, și Apexart Unsolicited Proposal Program în 2011. Printre bursele sale se numără Bursa curatorială a Foundation for Arts Initiatives, din New York, 2007. Participă la MRes în calitate de curator la Goldsmiths, Universitatea din Londra și la cursul de Innovative Leadership la Victoria & Albert Museum. Este absolvent al masteratului de Curatoriere a Artei Contemporane de la Royal College of Art. De asemenea, educația sa include Night School la New Museum, Tate Intensive la Tate Modern și Independent Curators International Curatorial Intensive la Ullens Center for Contemporary Art în Beijing.
Geir Haraldseth
Stavanger, Norway
Geir Haraldseth este director la Rogaland Kunstsenter și locuiește în Stavanger, Norvegia. Haraldseth este licențiat în Fine Arts la Central Saint Martin’s College of Art and Design și masterand în Studii Curatoriale de la Bard College. A lucrat în calitate de curator la National Museum of Art, Design and Architecture din Oslo și la Academy of Fine Arts din Oslo. A contribuit la numeroase publicații și reviste, incluzând Art in America, The Exhibitionist, Kunstkritikk, Acne Paper, și Landings Journal. Munca sa de curator indepdendent se concentrează pe legăturile dintre artă și critica societății consumeriste. A curatoriat expoziții la National Museum of Art, Design and Architecture, Oslo, Stavanger Kunstmuseum, Stavanger, Teatro de Arena, Sao Paulo, Akershus Kunstsenter, Lillestrøm GucciVuitton, Miami, Vox Populi, Philadelphia, Fotogalleriet, Oslo, Landings Project Space, Vestfossen etc. A publicat ”Great! I’ve written something stupid” în 2012, conținând o selecție dintre scrierile și proiectele sale curatoriale, publicată de Torpedo Press. Alte publicații includ ”Collective Good, Collaborative Efforts” și ”Luxury Face”.
Gabi Scardi
Milano, Italy
Gabi Scardi este o curatoare, specialistă și critic de artă recunoscută, care trăiește și lucrează la Milano. În prezent, este de asemenea conducătoarea programului de curatoriere și selecție a Nctm e l’arte. A fost curator la MAXXI (Muzeul Național italian al artei sec. XXI) și co-director al European Course for Contemporary Art Curators (CECAC), alături de Roberto Pinto. Între 2005 și 2009 a fost consultant de artă contemporană la Province of Milan. A curatoriat CECAC (European Course for Contemporary Art Curators) - Fondazione Ratti, Como, Italia și regiunea Milano. Printre expozițiile curatoriate de ea se numără Adrian Paci, The Guardians, Museo Diocesano, Milan 2017, Paola Di Bello; Milano Centro, Museo del Novecento, Milan, 2016-2017, ”A Dream of Warsaw”, Pastificio Cerere, Roma, 2014; ”Dove non si tocca”, Museo Tornielli, Ameno 2013; ”Roma-Sinti-Kale-Manush”, Autograph, Londra 2012; ”Sythetic Ritual”, Northeastern Illinois University, Chicago 2013, Prichard Art Gallery, Idaho, 2012; Pitzer Gallery, Pitzer College, Los Angeles 2011; ”Voglio soltanto essere amato”, progetto Map, Multimedia Art Platform, MAGA 2011; ”Side Effects”, Louisiana Museum, Copenhagen 2011, Biennale di Lione 2009; ”Aware: Art Fashion Identity”, Royal Academy, Londra 2010; ”Spazio”, MAXXI, Roma 2010; ”Alfredo Jaar, It is Difficult”, Spazio Oberdan, Hangar Bicocca; ”Alfredo Jaar, Questions Questions progetto pubblico”, Milano, 2008; ”Wherever We Go, Ovunque Andiamo”, Spazio Oberdan, Milano e SFAI San Francisco Art Institute 2007; ”LESS #1 Alternative Living Strategies”, nell’ambito della Gwangju Design Biennale 2007; ”LESS, Strategie alternative dell’abitare”, PAC Padiglione d’arte Contemporanea di Milano, 2006; ”Drink Water di Lucy e Jorge Orta”, Fondazione Bevilacqua La Masa, Venezia 2006. Predă module de Artă contemporană și Public Art la: Politecnico di Milano, Faculty of Design, Milan; Università Bicocca, Faculty of Sociologioy, Milan; Domus Academy, Milan; Università Cattolica, Milan.  Este de asemenea corespondent la suplimentul cultural de duminică al ziarului ”Il Sole 24 ore”, precum și pentru diverse publicații de artă naționale și internaționale. În plus, a inițiat numeroase conferințe despre artă contemporană.
Evelyn Simons
Bruxelles, Belgium
lyn Simsons este curatoare independentă, cercetătoare, scriitoare și coordonatoare de proiect la CAB, un centru privat și non-profit pentru artă contemporană din Bruxelles. Are un master în istoria artei (Universitatea Ghent) și un curs postuniversitare în curatoriere (School of Arts, Ghent). Expoziții recente: ”Driftwood. Or how we surfaced through currents” (June – July 2017), Athens – Premiul curatorial al Fondazione Prada & Qatar Museums Authority, Onder ons (CIAP Hasselt 2017) alături de Isabel Van Bos, ”Independent Film Screening” (Independent HQ and Cinema Galéries Brussels, 2017), festivalul de film de trei zile, ”Marres Currents #5” alături de Isabel Van Bos at Marres, House for Contemporary Culture, Maastricht, Netherlands (va urma), ”The Language We Use” (Artenova, Mechelen, Belgium, 2016). Evelyn a fost curatoare în rezidență la Beirut Art Residency la începutul anului 2016. Scrie pentru The Word Magazine și este parte din colectivul curatorial No Performance Please.
Stefan Vicedom
Frankfurt, Germany
efan Vicedom este un curator emergent stabilit în Frankfurt am Main, Germania, în prezent lucrând ca cercetător asociat (artă contemporană) la STÄDEL MUSEUM. A curatoriat numeroase expoziții la SIMULTANHALLE, Koln (expoziții selectate: MAARTEN VAN ROY - Kevin Spacey, TANJA KODLIN – ”balancing on the edge as if holding its breath”, NATALIE OBERT & JESSICA TWITCHELL - O≶T≙J≶N etc.);  la NAK NEUER AACHENER KUNSTVEREIN, Aachen, Germania unde a fost Curator Junior între 2014 – 2015 (expoziții selectate: SOUND NOIR -Jacob Kirkegaard / Konrad Smolenski MODELL KUNSTVEREIN - Art & Language, BANK, Andrea Fraser, Nadim Vardag / Michael Franz, Manuel Graf (Twodo Projekt), BEYOND ARCHITECTURE - Horst H. Baumann, Andreas Bunte, Larissa Fassler, Günther Förg, Cyprien Gaillard, Irmel Kamp, Philipp Noller / Mike Kirchner, Karl Hugo Schmölz, Martin Weidemann); a lucrat de asemenea în calitate de curator asistent la MUSEUM LUDWIG, Budapesta între 2012- 2013. În prezent este doctorand în programul JOHANN WOLFGANG GOETHE-UNIVERSITÄT, Frankfurt am Main, Germania (doctorat în istoria artei privind conceptul de Genealogii Vizuale). A studiat anterior la UNIVERSITÄT DER KÜNSTE BERLIN, Berlin, Germany (student invitat în grupul de cercetare "The Knowledge of Art") și a absolvit cursurile de masterat în Istoria Artei și Filozofie (cu onoruri) la JOHANN WOLFGANG GOETHE-UNIVERSITÄT, Frankfurt am Main, Germania (2004- 2011).
© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR